TOBB 80. Genel Kurulu Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti TOBB 80. Genel Kurulu Büyük Bir Katılımla Gerçekleşti

Toplantıya Karapınar İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Ak Parti Karapınar İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Konya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Fettah Öztürk, Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Konya İl Tarım Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Osman Işık, İl Tarım personelleri, Divan Başkanı, Kâtip Üyeleri ve birlik üyeleri katılım gösterdi.

Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada; Birliğin üreticilerin mağduriyetini önlemek adına fedakarlık yaptığı ve sütlerini pazarlayamayan üreticilere destek sağladığını belirtti.

Konuşmasında Birliğin Karapınar'a kazandırdığı değerler ve yapılan yatırımların detaylarına da yer veren Tartan; “Birliğimizin Karapınar’ımıza kazanımı; Aylık 110 Milyon TL, Yıllık 1 Milyar 320 Milyon TL dir. Karapınar Süt Üreticileri Birliği olarak 2022 yılında; 2.8 milyon liralık yatırım tutarlı, %60 hibeli projeyle 2 adet 40 ayak araç ve yine 2024 yılında; 3,2 milyon liralık yatırım tutarlı; %60 hibeli projeyle 1 adet Atego araç birlikte Karapınar’ımıza katma değer sağladık ve ipard projesinden yararlandık.

Üreticilere kaliteli, ucuz ve sağlıklı hizmetler sunma amacıyla faaliyet gösteren birlik, Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Satış Mağazaları ile hizmetlerini sürdürmektedir. Ayrıca çevre dostu olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış ULV ilaçlama tekniği ile üreticilere destek sağlanmaktadır.

Birliğin laboratuvarında hizmet veren FABRİKA VE KABA YEM ANALİZ CİHAZI ile yapılan çalışmalar da birliğimiz adına önemli bir adım oldu. Yapılan yatırımlar ve projelerle Karapınar'a katma değer sağlayan Birliğimiz üyelerine yönelik desteklerini sürdürmektedir.

Genel Kurul Toplantısında alınan kararların ve yapılan konuşmaların birlik için hayırlara vesile olması temennisiyle, üyelerin daha müreffeh, daha zengin ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi. Toplantı sonunda misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Tartan’ın tüm katılımcılara teşekkür etmesiyle toplantı sonlandırıldı.