23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

" Bir Bilene sor, Kariyer günleri etkinlikleri "kapsamında "  Dünya Hızlı Okuma ve Zihinsel Matematik Federasyonu (MEMORİAD)  lisanlı Hızlı okuma Eğitmeni Çiğdem Aydemir konuşmacı olarak katıldıOkulun Prof Dr Ahmet Kesik Konferans salonundaki programının açılış konuşmasında Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri, " Farklı konu ve konuklarla öğrencilere yönelik programların düzenlediklerin Hızlı okuma Eğitmeni Çiğdem Aydemir ise kitap okumanın önemine değindi.
Aydemir, "Günümüzde kitap okuyan bir topluluk yok. Gençlerimiz telefon, tablet ve bilgisayar bağımlısı oldular. Kitap okuyanların anlama, yorumlama kabiliyetleri okumayanlara göre çok daha iyi durumda. Kitap okumayanlar, test çözerken, sınav olurken veya her hangi  bir şeyi okurken dikkatleri dağınık durumdadır. Onun içindir ki bol bol kitap okumalı ve kendimizi yetiştirmeliyiz. Sınavlarda konsantrasyonun bozulmaması çok önemli. Türkiye Kitap okumada dünyada istenilen seviyede değil" dedi.
Aydemir, Hızlı okuma nedir,  anlayarak Hızlı okuma teknikleri nelerdir? konularında bilgiler verirken, kitapları çok kısa sürede okuyup anlayabilmeyi sağlaması,, öğrencilerin sınav başarısını artırması, sınavlarda süre sorununu çözebilmelerine yardımcı olacak soru çözüm teknikleri ile ilgili bilgiler aktardı.
Programda sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırılırken Okul Müdürü Öğretim görevlisi Naim Çağlar Diri tarafından teşekkür plaketi verildi.