İlçede düzenlenen turnuvaya katılan Öğretmenler oluşan Muallim sporlu futbolcular, rakip takım Sağlık spor futbolcularına ile karşılaşmanın hakemlerine birer kitap hediye ettiler.Maçtan önce de 5 dakika saha ortasında hep birlikte kitap okudular.Toplumdaki her insanın kitap okumalarına katkı yapmak, kitap okuma bilinci yerleştirmek ve insanlarımızın duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Muallim spor sorumlusu İbrahim Önal, futbol dünyada en çok izlenen spor dalı. Karapınar'da bu turnuvada kitap okunmasını sağlamak için farkındalık oluşturduk" dedi.
Her maça çıkarken seremoni öncesi rakip takıma 18 futbolcusu, yöneticisi ve hakemlere kitap vereceklerini belirten Önal Şunları ifade etti:
" Günümüzde okumayan bir toplum var. Bizler okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için bu faaliyete katıldık. Kitap okumanın toplumların gelişiminde büyük etkisi olduğunu biliyoruz. Kitap okuma bilincinin önemi açısından bu etkinliğin önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyoruz. Kitap okumanın yer, zaman ve saati olmayacağını, ülkemizin geleceği için kitap okunması gerekir. Ülke olarak kitap okuyan bir nesile ihtiyacımız var"
Kaymakamlık turnuvasında Sağlık spor ile karşılaşan Muallim spor karşılaşmayı 4-2 kazandı.