Cömert bu kapsamda Karapınar, Durlaz, Gaybi ve Büyükdede Mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi. Ziyaretlerde Cömert’e CHP Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, Ereğli CHP Eski İlçe başkanlarından Fatih San ve Mehmet Topbaş, Halkapınar İlçe Başkanı Ahmet Özkaya ve partililer eşlik etti.

Ziyarette konuşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, Gaybi Mahallesi’nin Ereğli’ye bağlı mahalleler arasında CHP’ye en çok destek veren mahalle olduğunu belirterek mahalle sakinlerine teşekkür etti.

Ziyaretlerde konuşan CHP Konya 2. sıra milletvekili adayı Ali Cemal Cömert koalisyon çalışmalarını değerlendirerek hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. CHP’nin seçim beyannamesi üzerinde duran Cömert, Türkiye’de örgütlü toplum istenmiyor. Türkiye’de kooperatifçiliğin, köy derneklerinin, köy vakıflarının gerek işçi sınıfında gerekse köylü sınıfında örgütlenmeye karşı olunduğu için 12 Eylül olmuştur. 12 Eylül’de sermaye taraftarları gücüne güç katmıştır. Bu bütün dünyada böyle olmuştur. Etnik ve inanç söylemli, şövanist, ırkçı ve mezhepçi söylemler çıkarılıp insanlar birbirine boğazlatılmış ve bu ön plana çıkarılırken asıl görülmesi gereken yer ise karartılarak, sermayenin istediği mal ve hizmet transferinin yaptığı sömürü merkeze konulmuştur dedi.