AK Parti İlçe Kongresine, AK Parti Konya İl Başkan Yrd. Cengiz Küçük, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Konya İli Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Karapınar İlçe Kadın Kolları Başkanı Dudu Sağlamer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Partiye gönül vermiş gençler, misafirler ve basın mensupları katıldı.

Gençlerden Rasıh Doğan'ın sunuculuğunda yapılan kongrede Divan Başkanlığına İbrahim Okur, Divan Başkan Yrd. Tamer Öz, Katip Üyeliklere Dudu Sağlamer, Serpil Gökçil, İbrahim Ünver genel kurul üyeleri tarafından oy birliği ile getirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere mesaj yüklü seslenişi ile ilgili sinevizyon gösterimi izlendi.

Karapınar Gençlik Kolları Başkanlığı'nın faaliyetleri ile ilgili sinevizyon gösterisi izlendi.

AK Parti Karapınar Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak yaptığı konuşmasında," İlçe Gençlik Kollarımızın 5. Olağan Kongresine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, Sizleri selamların en güzeli olan Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Bildiğiniz üzere, kongreler partimizin 'Düğünü' gibidir ve bayram havasında geçer. Bizleri sağ salim bu kutlu güne ulaştıran Rabbimize hamd ediyorum. Tam bir senedir dava şuurunu hiçbir zaman yitirmemiş bir gençlik harekatının; İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevini elimden gelen en iyi şekilde icra etmeye çalıştım.  Biz en başından beri hemşerilerimizin oylarınız değil gönülleri kazanmaya talip olduk. Gençlerimizin dert ve sıkıntılarını en iyi şekilde analiz edip akılcı çözümler üretmeye çalıştık diyen Albayrak, Sevgili dava arkadaşlarım! Değerli genç kardeşlerim! harekete geçmek için yeni bir 15 Temmuz'un yaşamasını beklemeyelim. Yeni bir Kurtuluş Savaşı kapımıza dayanamadan önce, elimizi taşın altına koyalım, davamıza gereken önemi verip hep birlikte sahip çıkalım. Yeni atılım dönemi adını verdiğimiz bu dönemde Allah'ın izni rahmeti ve bereketi ile; Durmak Yok!, Dinlenmek Yok!, Yorulmak Yok! Yüreği AK, Gönlü PAK, Yolu HAK olan genç dava arkadaşlarım! Çıktığımız bu kutlu yolda bu bayrağı en layıki şekilde taşıyacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi: 'Başka Vatan, Başka Türkiye yok.' Buradan gençliğin arkasında dimdik duran İlçe Başkanımız Nadi Tartan'a, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka'ya, İlçe Y.K.Üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, Kadın Kolları Başkanımız Dudu Sağlamer ve yönetimine, birlikte görev yaptığım Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıma ve yeni dönemde bizlerle birlikte çalışacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum diyen Albayrak AK Parti İlçe Gençlik Kollarımızın 5. Olağan Kongresi'nin hayırlara vesile olmasını temenni ederken sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum."dedi

KarapınarAK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan ve Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru'nun gençlere yaptıkları konuşmalar ve Adalet ve Kalkınma Partisi Karapınar İlçe Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresinin hayırlı uğurlu olması temennilerinde bulunmalarından sonra İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimine geçildi ve buna göre;

AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak, Asil Üyeliklere; İsmail Özden, Rasıh Doğan, Rahmi Şenkul, Sinan Gümüşsoy, Hamza Parlak, Rıdvan Soysaler, Derya Emekli, Aleyna Akbey, Ahmet Güllü, İsmail Hakkı Mavi, Mücahit Dinkul, Muhammet Ali Sayar, Tahir Dikmen, Ferhat Selçik, Y.K.Yedek Üyeliklere; Serhat Kara, Memiş Havutçu, Kadir Doğan, Gökhan Başoğlu, Muhammet Aşkın, Resul Çelebi, Oğuz Zengin, Mustafa Yorulma, İl Delegeleri Asil Üyeliklere; Murat Albayrak, Yasin Ataç, İsmail Özden, Rasıh Doğan, Serhat Kara, Memiş Havutçu, Ferhat Selçik, Muhammet Ali Sayar, İl Delegeleri Yedek Üyeliklere; Rahmi Şenkul, Sinan Gümüşsoy, Derya Emekli, Hamza Parlak, Resul Çelebi seçildiler.

Dilek ve temenniler ile Kongre başarılı bir şekilde sona erdi.