Yarışma, "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü" ile "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" münasebetiyle gerçekleştirildi.

Yarışma, İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşti ve ortaokul öğrencileri arasında büyük bir heyecana sahne oldu. Öğrenciler, en güzel şekilde şiir okuyabilmek için birbiriyle yarıştılar ve jüri tarafından titizlikle değerlendirildiler.

Yarışmanın sonucunda "Ezbere Şiir Okuma" kategorisinde dereceye giren öğrenciler şunlar oldu:

Konya Tarım İl Müdürü Duran Seçen’i Belediye Başkanı ve Parti Başkanları Ziyaret Ettiler Konya Tarım İl Müdürü Duran Seçen’i Belediye Başkanı ve Parti Başkanları Ziyaret Ettiler
  • Birinci: Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Hayrünnisa Zorlu
  • İkinci: Fevzi Paşa Ortaokulu öğrencisi Hilal Küçük
  • Üçüncü: Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Hatice Meryem İnce

Dereceye giren öğrencilere para ödüllerinin yanı sıra diğer katılımcılara da ödüller verildi. Birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL ve üçüncüye 1.000 TL ödül verilirken, diğer öğrencilere de belirlenen miktarlarda para ödülü takdim edildi.

Karapınar İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş, yarışma sonrası yaptığı açıklamada;  yarışmanın başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen Karapınar Millî Eğitim Müdürü Ahmet İçalan'a, millî eğitimde görevli öğretmenlere, komisyon üyesi Hamdi Mutlu hocaya ve Karapınar Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü'ne teşekkürlerimizi sunarız”. Dedi.