Meke Gölü yeraltı sularının çekilmesi ve kuraklık gibi sebeplerden dolayı kurumasına rağmen her mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Görünüşü itibari ile “dünyanın nazar boncuğu” olarak adlandırılan göl oluşumu ile görenleri kendisine hayran bırakıyor.  Su olmamasına rağmen  yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Meke Gölü, kış mevsiminde de karavanları ile seyahat eden yabancı turistlerin gelerek kamp yaptığı yer olmaya devam ediyor.

Gölde Kampa yapan İsviçreli çiftler Philippe ve Petra Müller ile Sabine ve Reto Huber, Avusturyalı Walter Frashing ve eşi Sandra Meke gölün de kamp yapıp gün batımı ve gün doğumunu izlemenin keyfini yaşadılar.

Göl kenarında mangal yapan, yürüyüş yapan turistler doğa ile baş başa kalmanın keyfini yaşadılar. Ayrıca gölün eşsiz manzarasını fotoğrafladılar.

İsviçreli Philippe  Muller, 4 hafta önce Yunanistan’dan gelerek Türkiye’de seyahate başladıklarını kaydederek, . Karapınar’ı ve özellikle Meke gölünü cok sevdiklerini kaydetti. Müller, . Türk yemeklerini ve insanların bizlere karsı olan tutumları  çok güzeldi.. Bir sonraki durağımız Kapadokya olacak. Dünyada su kaynaklarının bilinçsiz kullanımı var. Su kaynaklarının çok fazla kullanılması ve küresel ısınmanın olumsuz etkileri tüm dünyada görülüyor. Meke gölünün susuz hali bile etkileyici” dedi.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Karapınar Gençlik Merkezi'nde Başladı Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Karapınar Gençlik Merkezi'nde Başladı

 Avusturalı Walter Frashing ise Meke gölünün  su ile olduğu  fotoğraflarını gördüklerini ve çok etkilendiklerini kaydederek,”  Gölün bu hali çok üzücü. İklim değişikliği burayı da kötü etkilemiş. Su dolu fotoğrafları çok güzeldi .Bu haline insan üzülüyor. Bizlerde  harika manzaranın tadını çıkarıp bol bol fotoğraf çektik” dedi.