Kursun amacı çalışanları kalifiye eleman olarak yetiştirmek ve istihdama katkı sağlamak için açılan kursa 17 kişi katılıyor.

Konya Tarım İl Müdürü Duran Seçen’i Belediye Başkanı ve Parti Başkanları Ziyaret Ettiler Konya Tarım İl Müdürü Duran Seçen’i Belediye Başkanı ve Parti Başkanları Ziyaret Ettiler

5 gün sürecek olan Kurs eğiticiliğini Güneş Enerji Sistemleri Mühendisi Sefa Birer yapıyor.

Kursu bitirenlere kurs bitirme belgeleri verilecek.

Karapınar Halk Eğitim merkezi Müdürü Süleyman Karadeniz vatandaşlarımızın isteğine ve yetişmesine katkı yapacak kurslarımızı düzenliyoruz.

Bu Kursumuzda kursiyerlerimiz Güneş panel sistemlerini kurması, Güneş ölçüm istasyonunun yerini tespit etmesi, Güneş ölçüm istasyonunun kurulum yerini hazırlama, Güneş enerjisi (fotovoltaik) santrali kurulumunda kullanılacak malzeme özelliklerine ve projede verilen ölçülere göre konstrüksiyonu hazırlaması, Güneş enerjisi (fotovoltaik) santralinin elektrik-elektronik montajını yapması, Güneş panellerinin bakımını yapması gibi bir çok çalışmayı yapmayı öğrenecekler ve kendilerini yetişmesini sağlayacaklardır.

 İlçemizde de Enerji sektörü son yıllarda büyük değer kazandı. Bu yönü ile bakıldığında da insanımıza yeni istihdamlar açılacaktır.” dedi.