Saadet Partisi Karapınar Belediye Başkan Adayı Kemal Kor Halkla Buluşmaya Devam Ediyor Saadet Partisi Karapınar Belediye Başkan Adayı Kemal Kor Halkla Buluşmaya Devam Ediyor


Konuşmasında Gazze'deki insanlık dramına dikkat çeken Koçak, "Gazze'de yaşanan acı ve zulüm karşısında sessiz kalamayız. İnsanlık adına harekete geçmeli ve bu adaletsizliğe son vermeliyiz" ifadelerini kullandı.
Konur Alp Koçak konuşmasında
Altı aydan fazla zaman geçti. Aralarında uluslararası yardım görevlileri ve gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 34.000 sivil öldürüldü, yaklaşık 2 milyon insan zorla yerinden edildi. Sivillerin evleri ile hastane ve okul gibi yapılar kasten hedef alındı ve tahrip edildi.
Eğer Gazze'deki insani felakete içtenlikle cevap vermek istiyorsak, öncelikle şu konuda anlaşmalıyız: Filistinlileri desteklemek, onların haklarını korumak ya da bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını savunmak bizi Yahudi düşmanı yapmaz.
Filistinlilerin haklarını desteklerken aynı zamanda Netanyahu hükümetinin politikalarını da eleştirebiliriz. İsrail halkı bile Netanyahu hükümetini ağır ve giderek yaygınlaşan bir şekilde eleştiriyor ve protesto ediyor.
Ancak uluslararası toplum gerekli adımları atamıyor. Ancak bu kurum, yüce Meclisimiz, Avrupa'da ve ötesinde insan haklarını savunmanın öncüsü konumundadır. Dolayısıyla İsrail'in, Uluslararası Adalet Divanı'na göre soykırım suçu sayılması muhtemel olan korkunç, dehşet verici eylemlerine karşı sesimizi yükseltmek bizim için bir sorumluluktur.
Adından da anlaşılacağı üzere, insan haklarından ırk, din ve dil ayrımı olmaksızın her insanoğlu yararlanmalıdır. 
Şimdiye kadar hayatta kalmayı başarabilenler için çok geç olmadan, bu insani felaketi sona erdirmek için bir şeyler yapmalıyız.
İsrail'e hâlâ ağır silahlar sağlayan Avrupa hükümetlerine karşı da sesimizi yükseltmeliyiz. Gazze halkına verilen desteğin bir göstergesi olarak bu çılgın savaş bitene kadar İsrail'e silah ihracatı durdurulmalıdır.
Çatışmanın yayılma riskinin bulunduğunu kabul etmeliyiz. İsrail'in Suriye'deki İran büyükelçiliğine saldırısı ve İran'ın misilleme yapması, olayların kolaylıkla ve hızla bölgesel bir savaşa dönüşebileceğini gösterdi. Bölgedeki istikrarsızlık aynı zamanda daha büyük küresel çatışmaları da tetikleme potansiyeli taşıyor.
Bu nedenle sevgili meslektaşlarım, İsrail'e daha fazla silah göndermemesi için  hükümetlerinize baskı yapmalısınız. Şu anda daha fazla silah sağlanmasının daha fazla sivilin ölmesi ve Gazze'deki insani durumun daha da kötüleşmesi anlamına geldiğini unutmamalıyız. Buna izin vermemeliyiz. İfadererini yer verdi.