Programa Ak Parti Konya Milletteki Halil Etyemez, Ereğli İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran Emirgazi İlçe Kaymakamı Saadettin Doğan, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka,  Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Oda ve Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda misafir ile Yazar Erdal Demirkıran’da katıldı.

 “Okuyan ve okumayı kültür haline getiren bir Karapınar” için okul öncesi öğrenimden başlayarak ilkokul, ortaokul, lise, öğretmen ve velilere hitap eden projenin tanıtım programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“ Vizyon 2023 Karapınar” projesinin tanıtım videosu katılımcıların ilgisine sunuldu. Konuşmalarıyla Ak Parti Konya Milletvekili, Karapınar Belediye Başkanı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü okumanın, kitabın ve eğitime dair yapılan bu tarz faaliyetlerin önemine dikkat çektiler. Programda Yazar Erdal Demirkıran’da kısa bir konferans verdi.

 Okul öncesi düzeyden itibaren hedefi olan, ne istediğini bilen, okuyan, dinleyen, anlayan, vizyon sahibi gençler yetiştirmek, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve öğrencileri hedef sahibi bireyler olarak yetiştirmek, milli ve manevi duygularına bağlı, tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek, sistemli bir süreç halinde 2023’e kadar Karapınar’da BİR MİLYON KİTAP okunmasını sağlama hedefiyle 2016–2017 Yılını kapsayacak.

 Tanıtım Kokteyli ile başlayan program, proje kapsamında Öğrenci- Yazar Buluşmaları, Okuma Yarışmaları, Seminer ve Konferanslar, Çanakkale’ye Mektup, Kültür Gezileri, Okuma Günleri, Masal Okuma Etkinliği, Çocuk Tiyatrosu, Karapınar İçin Çal, Kitap Fuarı ile devam edip Ödül Törenleri ve Vizyon 2023 Karapınar Albümü ile son bulacak.