Geleneksel Halk Oyunları Şenliği programına, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Daire Başkanı Ceyhan Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şube Müdürleri Mustafa Uysal, Uğur Bayram, Mardin Nusaybin'de çatışmada yaralanan Gazi'miz Hasan Hüseyin İleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler, öğrenci velileri, basın mensupları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç açılış konuşmasında şunları söyledi," Geleneksel olarak her yıl düzenlemekte olduğumuz ve okullarımızın halk oyunu ekipleri tarafından hazırlanıp öğrencilerimiz tarafından çeşitli yörelerimize ait bu güzel halk oyunları şenliği programında okullarımızı yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Türk Halk oyunları, Türk folklorunun önemli bileşenlerinden biridir. Türk folklorunun temelini halk oluşturmaktadır. Köy ve kasabalarda oynanan yöresel oyunları, yöresel dansları ve kostümlerini yansıtan en önemli folklorik olgu Türk halk oyunlarıdır. Birazdan öğrencilerimizin çeşitli yörelerimize ait halk oyunlarını beğeni ile izleyeceksiniz. Burada emeği geçen okul müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum."dedi
Mardin İli Nusaybin İlçesinde PKK terör örgütü ile yaptığı çatışmada yaralanıp Gazi olan Özel Harekat Polisi Hasan Hüseyin İleri'ye plaket Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından takdim edildi.
Sultaniye Anaokulu Silifke yöresi, Kayalı İlkokulu Antep Yöresi, Hotamış İlkokulu Artvin Yöresi, Güzelkışla Ortaokulu Karadeniz Yöresi, Hotamış Mehmetcik Ortaokulu Ege yöresi, 75.Yıl İlk/Ortaokulu Ege yöresi, Hotamış Mehmetcik Ortaokulu Bolu Yöresi, Amil Önal İlkokulu Antep Yöresi, M.Akif Ersoy İlkokulu Kastamonu Yöresi, Cumhuriyet İlkokulu Silifke yöresi, İsmet Büyükyaylacı İlkokulu Ankara yöresi, Atatürk İlkokulu Artvin Yöresi, Yunus Emre Ortaokulu Konya yöresi, TOKİ Yavuz Selim Ortaokulu Teke yöresi, Cumhuriyet Ortaokulu Tekirdağ yöresi, Fevzipaşa Ortaokulu Karadeniz-Ege yöresi halk oyunlarını oynadılar. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden Mert Boztaş, Servet Akpınar ve Emre Çorakçı tarafından müzik dinletisi, Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Fatma Nur Sezer ve öğrencilerinden oluşan okul korosundan müzik dinletisi sunuldu.
Geleneksel Halk Oyunları Şenliğinde, Çeşitli yörelerimize ait Halk Oyunlarını sergileyen okulların halk oyunu ekiplerinde yer alan öğrencilerin sunduğu oyunlar katılımcılar tarafından beğeni ile izlendiler ve katılımcılardan bol alkış aldılar.
Geleneksel Halk Oyunları Şenliği başarılı bir şekilde sona erdi.