CHP BAŞKANLARINI TANITTI Geçtiğimiz gün CHP İl Başkanlığı, CHP’li Akşehir, Cihanbeyli, Ereğli, Seydişehir ve Tuzlukçu Belediye başkanlarıyla birlikte bir basın toplantısı yaptı.

Bilindiği üzere, Merkez’in dışında Konya’nın en büyük dört ilçesini CHP’li belediye başkanları kazanmıştı.

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman’ın düzenlediği toplantıya, belediye meclis üyelerinden katılanlar olduğu gibi seçilen 5 belediye başkanı da katıldı. Tabii ki bu başarıda emeği büyük olan Konya Milletvekili Barış Bektaş da toplantıya katılanlar arasındaydı.

Milletvekili Bektaş iki önemli konuya dikkat çekti. Birisi seçilen CHP’li belediye başkanlarına, iktidarın, korku vermeye çalıştığı konusuydu. Bektaş, iktidar ne kadar korku vermeye çalışırsa çalışsın kendilerinin bu durumdan korkmayacaklarını ve de halkla birlikte olunca, ortaya düzgün bir proje koyunca başarının kaçınılmaz olacağını belirtti. Diğeri de Kepez’de yaşanan olaylardı. Kepez’de yaşanan olayların tamamen çifte standart olduğunu belirtti.


Belediye Başkanları da önemli konulara değindiler. Mesela Cihanbeyli Belediye Başkanı seçilen Fırat Kızılkaya “devri sabık” yaratmayacaklarını yani geçmiş dönemi kötülemeyeceklerini önlerine bakacaklarını belirtti.

Akşehir Belediye Başkanı Nuri Köksal da Akşehir Belediyesi’nin 1 milyon 187 bin TL banka mevcudunun ve 99 milyon TL de borcunun bulunduğunu söyledi. Ayrıca Akşehir Belediyesi’nin gelirinin yüzde 87’sini İller Bankası ve diğer öz kaynaklar oluştururken sadece yüzde 13’ünün Büyükşehir Belediyesi ve proje tahsisli gelirler oluşturduğunu belirtti.

Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, Tuzlukçu Belediyesi’nin borçsuz bir belediye olduğunu belirtirken ilginç bir konuya da değindi. “Muhalefet belediyeleri İller Bankasından gelirlerinin sadece yüzde 10’u kadar kredi alabilirlerken, iktidar belediyeleri çok kolay ve çok büyük krediler kullandılar. Bu kredileri de üretime kullanmak yerine oraya buraya harcadılar o nedenle bizler borçsuz belediyeler iken, iktidar belediyeleri şimdi çok borçlu durumdalar” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar da belediyede “bankamatik çalışanları” konusunda çok şikâyetler geldiğini ve bununla ilgili bir komisyon kurduklarını belirtti.

Yani anlayacağınız CHP’li belediye başkanları oldukça coşkulu ve yerinde duramaz bir durumdalar. Genelde geçen hafta Perşembe günü mazbatalarını aldılar ve pazartesi günü de bu basın toplantısını yaptılar. Umut edelim Konya için bu coşkuları sönmesin ve yararlı hizmetler gelsin.

YRP’DE YENİDEN GÖREV DEĞİŞİMİ VAR

Seçimin galiplerinden ve belki de en büyük galibi diyebileceğimiz YRP’de örgütsel (Arapçası teşkilat) çalışmalar hızla sürüyor. Bu ne demek diye soranlar olabilir açıklayayım.

Bilindiği üzere seçimlerden önce Avcan Petrolleri Şirketi’nin baş yöneticisi (CEO) Temel Peker YRP İl Başkanı olarak atanmıştı. Ancak bu süreçte yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle görevinden ayrılacağı düşünülse de Peker seçim sonuna kadar beklemiş ve seçimin ardından il başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan eski belediyeci Mehmet Köseoğlu, Temel Peker’in yerine atanmıştı. Ancak bu atamanın da geçici olduğu YRP kulislerinde konuşuluyordu. Ve nitekim şimdilerde yeni bir il başkanı arayan YRP Konya Teşkilatı Ankara’da işi çözmeye çalışıyor.

Tabii ki Konya Milletvekili Ali Yüksel bu konuda oldukça önemli bir rol üstlenecektir. Malum Ali Yüksel gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da Milli Görüş adına oldukça önemli örgütçülük çalışmalarına imza attığı gibi aynı zamanda tecrübesiyle, bilgi ve birikimiyle yöneticilik konusunda da Erbakancı ve Milli Görüş camiasında bilinen ve saygı duyulan bir isim.

Şimdi anladığım kadarıyla Ali Yüksel Konya’da ve hatta YRP camiasında bu bilgi ve tecrübelerini kullanarak, partisini daha ileri bir yapılanmayla atağa geçirecek gibi gözüküyor.

MHP’DE A TAKIMINDA BİR KONYALI

Her zaman söylüyorum, hangi parti olursa olsun her partide Konyalı hemşerilerimin en üst basamaklara tırmanmasını hem destekler hem de dilerim. Yıllardır MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin “A takımında” yer alan Konya Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı; MHP’de yapılan genel kongre sonrasında yapılan görevlendirmelerde Siyasi İşler, Parlamento ve Yürütme ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yine “A takımında” yer aldı.

Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı’yı kutluyor ve MHP Konya İl Teşkilatına, tüm MHP camiasına hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Dostlukla kalın.