Ak Yayla Mevkiinde Yağmur Duası Programı Gerçekleştirildi Ak Yayla Mevkiinde Yağmur Duası Programı Gerçekleştirildi

"Skopje to Mekkah 2024" adını verdikleri bu yolculukta Kuzey Makedonya'dan 57 yaşındaki Qamuran Hirda ve Bosna Hersek'in Gracanica şehrinden 60 yaşındaki Adem Aljic Mekke'ye ulaşmak için günde 100 kilometre pedal çeviriyor.
Şu ana kadar 1700 kilometre pedal çevriklerini belirten  60 yaşındaki Adem Aljic 2 ay içerisinde hedeflerine ulaşmayı planladıklarını söyledi.
6 Nisan’da Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptıklarını belirten Alıjiç, Çanakkale’den Bursa’ya geçerek  Ramazan bayramında burada kaldık. Ramazan ay’ı boyunca oruçlarımızı da tutmayı başardık. Biz arkadaşımla birlikte bazı şeylerin para olmadan da başarabileceğini gösteriyoruz. Yeter ki insan bir şeyi istesin. Bizde İslam 5 şartından birisi olan Hac ibadeti için yola koyulduk. Bisikletle hem çevreyi tanıyarak hem de kutsal mekanları görerek, insanlarla tanışarak yolculuğumuza devam ediyoruz. Yaşamımız  ve çalışma hayatımız sona ermeden, ben ve arkadaşım Qamuran ile inşallah İslam'ın beşinci şartı olan haccı yerine getirmek istiyoruz. Tüm yolculuklarını bisiklet ile tamamlamak istiyoruz.Ancak Suriye'deki savaş nedeniyle bunun mümkün olmadığını biliyoruz. Türkiye'den uçakla Ürdün'ün başkenti Amman'a gidip, oradan da bisikletle yolculuğumuza devam edeceğiz.
Bu konuda ailelerimizden büyük destek aldık. Bu yolculuk için psikolojik, fiziksel ve maddi olarak özel hazırlandık. Bize Türkiye’de büyük destek olundu. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
İki arkadaş daha sonra Adana’ya hareket etti.