Açılış ve Selamlama konuşmasında Belediye Başkanı Mehmet Yaka şunları söyledi.”  Önceki gün İstanbul Beşiktaş’ta bombalı terör saldırısında hayatlarını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza ise Cenabı hak’tan acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan ve haince gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum dedi. Başkan Yaka Hz. Mevlana’yı 743 yıl sonra çağrısına uyup burada anmak için toplandık. Yaşamını hamdım, piştim, yandım sözleriyle özetleyen Mevlana ölüm gününü de düğün günü olarak tanımlamıştır. Programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum”dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Çeker ise konferansında Hz. Mevlana’nın hayatı ve eserlerinden bahsetti. Mevlana’yı bizlere bir hümanist olarak tanıtıyorlardı. Mevlana’yı yakın zamanlara kadar tanıtanlar bizim dışımızdaki insanlar ve tabiî ki onların tanıttığı Mevlana’da dış dünyaya karşı hümanist bir insan olarak tanıtıldı. Mevlana’yı kendim öğrenmek istedim. Kitaplarını okudum ve özellikle dört tarihi şahsiyeti bizden koparmaya çalıştıklarını tespit ettim. Hz Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Ahmet Yesevi üzerinde çok çalıştıklarını, bir Müslüman değil de insan ol ne olursan ol başımın üzerinde yerin var. İster bin türlü günahı işle önemli değil. Bildiğin gibi yaşa diyebilen bir hümanist insan olarak anlatmaya çalıştılar.

Türkiye ve Avrupa da konser veren aynı zamanda otuz a yakın albümü bulunan İlahi Sanatçısı Hasan Dursun semazen eşliğinde canlı olarak birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Programa katılımcılar tarafından büyük beğeni kazandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Çeker’e hediyesini İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca, Sanatçı Hasan Dursun’a ise Belediye Başkanı Mehmet Yaka takdim etti.