Cadde ve sokakları temizlemek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Karapınar belediye başkanı Mehmet Yaka, günde ortalama 200 kamyon kar'ı  Meke krater gölüne döktüklerini belirtti. Başkan yaka "Meke gölüne taşıdığımız karlar eriyip su seviyesini yükselteceğine inanıyoruz" dedi. 
1 hafta boyunca yoğun kar yağışı ardından zorlu mücadele çalışmasına başlayan Karapınar Belediyesi'nin karla mücadele ekipleri, ana ve ara yollar ile kaldırımlarda biriken kar kütlelerini temizliyor.  Son yılların en sert ve bereketli kış mevsimini yaşayan Karapınar, kış mevsiminde mesai mefhumu gözetmeksizin yapılan çalışmaların devam ederken ve iş makineleri tarafından toplanan karlar , kamyonlarla Son yıllarda kuruyan Meke gölüne dökülmeye başlandı.
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, dünyanın nazar boncuğu olarak bilinen son yıllarda kuraklıklardan dolayı Meke gölünün suyu çekilmişti. Bu yıl bereketli bir yıl geçiriyoruz. Kar kalınlığı neredeyse 70-80 cm ê ulaştı. İnşallah bu bölge de karların erimesi ile, şehirden, caddelerden topladığımız fazla karları belediye araçlarımız tarafından bu bölgeye getirip döküyoruz. Bununla birlikte su seviyesinin biraz daha yükselmesine katkı yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Yağışların devam etmesi halinde Meke gölüne bizim takviyelerimiz ile de belli bir su seviyesine ulaşacaktır. Kuraklık olayı Meke gölü ilçede bağlı değil. Bölgemiz ve, Karapınar'ımız için kara ve yağışa ihtiyaç var. Kar kalınlığının çoğu yerde 80 olduğu ilçemizde tarım ve çiftçilerimiz için Meke gölümüz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Karapınarda Meke gölüne kar dökme işlemi 30 araç ve 50 personel ile yürütülüyor.