Oyun öncesinde Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti ilçe Başkanı Nadi Tartan, Başkan Yardımcımız Emre Özsoy ile birlikte Ünlü tiyatro oyuncusu Cem Kurtoğlu ve ekibi ile Meke gölünü gezerek fotograf çektirdiler. Oyuncu Kurtoğlu Meke gölüne hayran kaldığını söyledi. Daha sonra oyunun sergileneceği Kültür Merkezine geçildi.

Yakın Türkiye tarihinin ele alındığı ve istikrarı bozmaya yönelik bir deneme olan "taksim-gezi" kalkışma senaryosunun da işlendiği tiyatroda Usta oyuncu Cem Kurtoğlu'nun yanı sıra Metin Yıldırım, Zeynep Bone, İdil Aladağ, Çağdaş Çankaya, Nurgül Açık, Çağrı Gökbak,Umut İşsever rol aldı.

1946 yılında çok partili hayata geçiş, Merhum Adnan Menderes'e tezgahlanan oyunlar ve günümüzle benzerliği, yassıada Mahkeme Komedisi ve Menderes'in idamı, 27 mayıs darbesine ve idamlara uzanan yolculuğu, 12 Eylül darbesi, İMF ye verilen sözler ve sonrasında yükselen Milli-Manevi hassasiyetler, ve buna karşı kurulan yeni tezgahlar,28 şubat süreci; Örtündükleri için okul kapılarından atılan genç kızların, ve komplolarla itibarsızlaştırılmaya çalışılan insanların hikayesi, ve okuduğu şiir bahane edilerek yargılanıp mahkum olan ve artık "muhtar bile olamaz" denilen Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın hikayesi, 11 yıllık surede, sihirli bir el değmişçesine, hayal bile edilemeyecek, gelişen bir ülkenin ortaya çıkması, Mayıs 2013’te son borç taksitinin ödenip, 52 yıl sonra IMF’nin ülkeden kovulması ve yeni anlaşma yapılmayacağının ilanından hemen sonra;" kesilen ağaçlar bir park Hikayesi”yle ortaya çıkan kalkışmanın iç yüzleri trajikomik oyunla anlatıldı.

Tiyatroyu izlemeye gelen vatandaşlar oyuncuları ayakta alkışladılar. Belediye Başkanı Mehmet Yaka sahneye gelerek Matruşka Oyun İçinde Oyun tiyatrosunun yazarı Ayşe Bayyurt'a, yönetmeni Hasan Özaşlamacı'yı ve Oyuncuları tebrik ederek Kod adı K.O.Z. filminin Usta oyuncusu Cem Kurtoğlu'na çiçek takdim etti.

Tiyatro gösterisine Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan ve eşi Saniye Tartan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Daire amirleri,basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.