5393 Sayılı Belediye kanunun 20. maddesine istinaden Ocak ayı olağan toplantısı 6 maddeden oluşan gündemi Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Ocak ayı gündem maddelerine geçmeden önce Belediyemizin 2017 yılına ait ilçemizde yaptığı çalışmalar ile ilgili slayt gösterisi meclis üyeleri tarafından izlendi. Daha sonra gündeme alınan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. Ana gündem maddeleri şöyle ;
5393 sayılı Belediye Kanununun 32. Maddesi gereğince Meclis Üyelerine ve İhtisas komisyon üyelerine 2018 yılında verilecek huzur haklarının tespiti görüşülerek oy birliği ile karar verildi. 5393 sayılı Belediye kanununun 25. Maddesi gereğince 2017 yılının gelir ve giderleri ile Mali hizmetlerin denetimi için denetim komisyon üyeleri gizli oyla yapılarak yapılan oylama sonunda denetim komisyon üyeliklerine Mustafa Aşıroğlu, Osman Arı, Şenel Küçükdurmuş, Ali Bozaklı, Mustafa Kemal Gök seçildiler. Zabıta Personelinin fazla mesai ücretleri görüşülerek üst sınır teklifi oy birliği ile Kabul edildi. 2018 yılında çalıştırılacak tam zamanlı sözleşmeli personelin ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek oy çokluğu verilen  teklif kabul edildi. Boş kadro iptal ve ihdasın yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlçenin Alaaddin mahallesinde 199 ada 49 parselin 1/1000 ölçekli uygulama plan tadilatı görüşülerek imar komisyonuna havalesi oy birliği le kabul edildi. Gündem dışı asansör periyodik muayene ücretlerinin belirlenmesi görüşülerek plan bütçe komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Türidiye mahallesinde 512 ada 19 parselin trafo alanı olarak tadilatının yapılması imar komisyonuna oy birliği ile havale edildi. 15 dakikalık aradan sonra Alaaddin mahallesi 199 ada 49 nolu parselin konut alanından cami alanına dönüştürülmesi ile ilgili komisyon raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Asansör periyodik muayene ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili plan bütçe komisyon raporu okunarak görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Türüdiye mahallesi 512 ada 19 parsel trafo alanı olarak belirlenmesi ile ilgili imar komisyon raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ocak ayı oturumu oy birliği ile kapanması kabul edildi. 
Belediye Meclis toplantısından sonra Karapınar İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Genç yazarlar topluluğunun çıkarmış olduğu "Genç Kalemler" kitabı Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Meclis üyelerine takdim edilerek, öğrenciler Başkan ve Meclis üyelerine teşekkür ettiler.Toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi. Ayrıca Belediye Meclis toplantısını izleyen  Karapınar Aydoğanlar M.Y.O yerel yönetimler bölümünde öğrenim gören bir grup öğrenci Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler. Belediye Başkanı da KİGAL ve M.Y.O öğrencilerine ilçemizi tanıtan kitaplar hediye etti.