Şubat ayı gündem maddelerine geçmeden önce Belediye Başkanı Mehmet YAKA, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı "Zeytin Dalı Harekâtı" ile ilgili olarak Meclis toplantısı öncesinde "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, Suriye'nin Afrin bölgesinde fiilen başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı'na katılan tüm kahraman askerlerimize Allah (c.c.) güç ve kuvvet versin, Ordumuz muzaffer olsun inşallah" ifadelerini yer vererek" Kilis, Hakkari ve Afrin'de terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarıyla girilen çatışmada, beş kahraman askerimiz şehit olmuştur. Afrin deki çatışma da hemşerimiz Emirgazi li Nurullah Seçen şehadet şerbeti içmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır dilerim. Mekânları Cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetlerinde başarılı hizmetlerde görev yapan İsmet Okuyucu geçirmiş olduğu kalp krizinden dolayı bizleri derin bir üzüntüye boğdu buradan tekrar İsmet Okuyucu'ya ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Personelimiz Songün Zeybek'in babasına Allah'tan Rahmet, ailesine, yakınlarına ve mesai arkadaşlarına sabrı cemil diliyor Mekânları Cennet Olsun" dedi.
Daha sonrasın gündem maddelerine geçilerek;
Karyem' in 2018 yılında yapılacak olan Genel Kurul toplantısında Belediyemizi temsil edip Belediyemiz adına oy kullanmak üzere asıl üye Emre ÖZSOY ve yedek üye Yusuf ZENGİN oy birliği ile belirlenmiştir.
Belediyemizde mevcut kurulu bulunan Mimari Estetik Komisyonu üyelerinin yeniden belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi.
Norm Kadrodaki dolu kadroda iptal ve ihdasın yapılmasının görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
Norm Kadro hükümlerine dair kadro ihdasın yapılması oy birliği ile kabul edildi.
İlçenin Yeşilyurt (Bağdaylı) Mahallesinde mülkiyeti Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 156 ve 157 nolu parsellerin Belediyemiz adına devir edilmesi hususu oy birliği ile kabul edildi.
İlçemiz çeşitli mahallelerinde muhtelif arsa satışlarının yapılması oy birliği ile kabul edildi.
İlçemizde bulunan İmam Gazali ve Camii Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Şubat ayı meclis toplantısı dilek ve temennilerle son buldu.
Başkan YAKA belediyemiz personel kadrolarını güçlendirdiğini belirterek "Çalıştırılmak üzere 3 adet teknik personel alarak göreve başladıklarını söyledi. Avukat Mustafa Taşçı, Mimar Bengül Kaya ve İnşaat Mühendisi Bilal Cihanoğlu'na kendilerine hayırlı uğurlu olsun görevlerinde başarılar diliyorum" dedi.