Gündem Maddelerine geçmeden önce Belediye Başkanı Mehmet Yaka " Karapınar Belediyesi eski Başkanlarından, üç dönem Başkanlık yapan Tevfik Çorakçı vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan Rahmet, Ailesine yakınlarına eş ve dostlarına sabırlar diliyorum"dedi.

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Şehit Oğuzhan Aydınbelge ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Bağcı yaptığı kısa konuşmalarında Okul Faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Yaka'ya teşekkür ettiler. Okulda yapmış olduğu çalışmaları slâyt gösterisi halinde izlettirildi.
Gündeme alınan maddeler karara bağlandı. İşte toplantıdaki ana gündem maddeleri şöyle; Karyem'in 2017 yılında yapılacak olan Genel Kurul toplantısında Karapınar Belediyesini temsil edip Belediye adına oy kullanmak üzere bir adet Meclis üyesinin belirlenmesi hususu görüşülerek Oy çokluğu ile Emre Özsoy seçildi. Karapınar'ın Muhtelif Mahallelerinde arsa satışlarının yapılmasının hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Hankapı Mahallesi T.M.O adına kayıtlı 615 ada 3 parsel nolu taşınmaz ile Karapınar Belediyesi adına kayıtlı Adalet Mahallesindeki 254 ada 64 parsel nolu taşınmazların trampa işlemlerinin yapılmasının hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Konya Toprak Su ve Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Karapınar Belediyesi arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Reşadiye Mahallesindeki Enerji İletişim Hattının mevcut imar planına işlenmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Karapınar M.Y. O Yerel Yönetimler 2.sınıf Öğrencilerinden bir grup Meclis toplantısına katılarak toplantıyı başından sonuna kadar izlediler. Grup Arkadaşları adına Şura Arslan yaptığı konuşmada " Bizleri Meclis toplantısına kabul ettiğiniz için teşekkür ediyor, Yerel Yönetimler 2. Sınıf arkadaşlarım adına çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi. Başkan Yaka Üniversiteli Öğrencilere Karapınar Belediyesi kültür yayınları adı altında dağıtmış olduğu Ahmet Bulut'a ait Namazla Diriliş isimli kitapları imzalayarak takdim etti.