Toplantıya, Belediye Başkanı  Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Başkan Yardımcısı Emre Özsoy, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Şener Gökcan, AK Parti Kadın Kolları Dudu Sağlamer, Büyükşehir Belediyesine bağlı Koski, İtfaiye ve Belediyemiz Birim Amirleri ile Basın Mensupları katıldı.

 

Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın başkanlığında yapılan toplantıda, Belediyemizin ilçede yaptığı çalışmalar ile ilgili slayt gösterimi katılımcılara izlettirildi.

 

Belediye Başkanı  Mehmet Yaka,”  Göreve geldiklerinden bu zamana kadar belirli bir program doğrultusunda ilçemiz genelinde yatırımlarımızın hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Büyükşehir yasası ile 42 mahallemizde siz saygıdeğer muhtarlarımızla birlikte gayretli çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti. Üç temel esas üzerinden hizmet ettiklerini, Birincisi Fiziksel Belediyecilik yani Yol ve İmar çalışmaları, İkincisi sosyal ve kültürel hizmet Üçüncüsü ise Karapınar’ın sosyal ve ekonomik, kültürel yönden gelişmesi yolunda her türlü yatırım ve çalışmalara destek verdiklerini ifade etti. 6360 sayılı yasa ile birlikte 4 Belde, 14 köy olan yerleşimlerimizin Karapınar Belediyesine bağlı bir mahalle olması ile birlikte 4 Belde, 14 Köy, 24 Merkez Mahalle olmak üzere toplam 42 mahalle 230 yayla olarak 2674 Km2 alanda 49.635 vatandaşımıza hizmet etmekteyiz. 2018 yılı içerisinde Muhtarlarımız ve Personelimizle birlikte yine aynı gayret ve azimle çalışmaların devam edeceğini, geçtiğimiz günler de İlçe Başkanı Nadi Tartan’la birlikte Toki Başkanlığı ile görüştüklerini, bu alanda imar düzenlemesinin yapılacağını, Belediyemiz birimlerine bir müdürlük daha ekleyeceklerini ve bu müdürlüğün Muhtarlık İşleri Müdürlüğü olacağını, bu maddenin şubat ayında toplantıya gireceğini söyleyerek şimdiden muhtarlarımıza hayırlı olmasını diledi. İstişare toplantısına katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum”dedi.

  

            AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan’da “ Öncelikle bu istişare toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizleri sizlerle buluşturan Belediye Başkanı  Mehmet Yaka’ya huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Memleketimize hizmet için elimizden gelen gayreti göstermeye AK Parti İlçe Başkanlığı olarak, ayrıca Belediye Başkanımız, Bürokratlarımız, Meclis Üyelerimiz, Yerel Yönetimler başkanımız Şener Gökcan’la birlikte en iyisini yapmaya birlik ve bütünlüğü sağlamaya devam edeceğiz”dedi.

 

Muhtarlar Derneği Başkanı Başkanı Fahri Sağlık ise muhtarlara verilen destekler için Başkan Yaka’ya teşekkür etti. Birlik ve Beraberlik içerisinde Belediyemiz ve birim müdürlerimizle aynı ölçüde çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya teşekkür plaketi takdim etti. Belediye Başkanı Mehmet Yaka ise iki dönem başarılı bir şekilde dernek başkanlığı yapan ve aynı zaman da Reşadiye Mahallesi Muhtarı Fethi Savur’a plaket verdi. Akçayazı Mahalle Muhtarı Metin Türkoğlu ise Belediye Başkan Yardımcımız Emre Özsoy’a teşekkür plaketi verdi. İstişare toplantısı başarılı bir şekilde son buldu.