Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan'ı Ziyaret Etti Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Emirgazi Belediye Başkanı Mesut Mertcan'ı Ziyaret Etti

Geçtiğimiz yıl  depremzedeler için üretim yapan ASEM  öğretmenleri ve kursiyerler, bu yıl da Gazzeli çocuklar için kolları sıvadı.
Karapınar’daki esnaflardan malzeme desteği de alan  öğretmen ve kursiyerler, Gazzeli çocuklar için seferber oldu. Karapınar’lı kadınlar Gazze’ye gönderilmek üzere, çeşitli giysiler üretiyor. Ürünlerin Ramazan bayramı öncesinde Gazze’ye ulaştırılması hedefleniyor.
30 kişi ile Gazzeli çocuklara bayramlık elbise diktiklerini kaydeden Kurs Eğitmeni Derya Ünver Koç;  “Bugün dünya üzerinde zulme uğrayan insanlar var. Bir yaraya merhem olabiliyorsak ne mutlu bize. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Gazzeli çocuklar için yola çıktık. Bir kaç gündür üretim yapıyoruz. Tişört, pijama ve eşofman ürettik. Karapınar esnaflarımızda teşekkür ediyoruz .Bize penye ve kumaş yardımı yaptılar. Onların destekleri ile üretime devam ediyoruz. Paketlenmesinden yıkanıp bütün bedenlerin çalışılmasına kadar öğrencilerim yardımcı oldular. Böyle bir zulüm olunca sessiz kalamadık. Çorbada nasıl bir tuzumuz olabilir dedik? Bu şekilde kolları sıvadık. Öğrencilerimde hiç bir şekilde itiraz etmedi. Seve seve çalışmaya başladılar. Hatta evlerindeki kumaşları bile getirdiler. Burada el ele verip üretime devam ediyoruz. Ne kadar üreteceğiz bilmiyoruz. Ama ne kadar çok üretilebiliriz ona çalışıyoruz. Şu ana kadar swit, pijama takımları, bayramlık ceket takımları, çocuklar için giysiler üretiyoruz. Teslimat tarihine kadar elimizdeki malzemeleri değerIendireceğiz. Çocukların poşetlerin içine şekerde koyduk. Hoşlarına gider diye düşündük. Öğrencilerimiz şevkle çalışıyorlar. Bazen ağzım açık kalıyor. Büyük bir enerji ile çalışıyorlar. Depremzedeler içinde yoğun çalıştık. Ne zaman güzel işler yapmaya başlasak, manevi kuvvet bizi  motive ediyor. Bazen yaptıklarımıza bizde şaşırıyoruz. Maneviyatımız güçleniyor. Gazzeli çocukları çok seviyoruz. Onları düşünüyoruz. Onlar mücadele ederken biz rahat değiliz. Bir an önce zaferle çıkmalarınıistiyoruz. Allah bizimde birlikteliğimizi daim eylesin” dedi.
Kursiyerler ise Gazze’de katliam var. İnsanlar  ve çocuklar  ölüyor. Dualarımız onlarla. Bizde elimimizden ne gelirse onu yapmaya çalışıyoruz. Çocukları mut etmek için büyük bir istekle çalışıyoruz. Daha güzel günlere kavuşurlar. İnşallah zaferle çıkarlar” dedi.
Kursiyerler kumaş  kesiminde dikimine kadar ,ütüden poşetine  koyana kadar yaptıkları işlerin ardından Gazzeli çocuklar için birde sürpriz yaparak, bayramlık şeker bırakıyorlar.