Karapına’da Traktörle Çarpışan TOFAŞ Bu Hale Geldi Karapına’da Traktörle Çarpışan TOFAŞ Bu Hale Geldi

Almanya’da özel bir şirkette çalışan Alman çift  merak ettikleri Türkiye’yi görmek için Karavanları ile Yollara düştü.
Bir çok Avrupa ülkesini gezen Sımone Schwarz ile Martin Brosig Türkiye’nin eşsiz güzelliklerine hayran oldular.
Muhteşem gün doğumları ve gün batımları, dalgaların sesi ve sadece denizin harika manzarasıyla biz mükemmel bir anı biriktirdik diyen Alman çift; Şubat ayı başında işten 5 ay ücretsiz izin alıp, geçmiş yılların birikimini yaparak yola çıktık. Ana varış noktamız Türkiye hakkında çok şey okuduk ve gezilecek çok fazla doğal güzelliği var ve çok misafirperverler. İtalya'dan feribotla Yunanistan'a gittik ve orada bir ay geçirdik. Daha sonra feribotla Sakız Adası'na doğru devam ederek 7 Mart'ta Çeşme'ye vardık. Oradan Pamukkale, Salda Gölü ve sahil boyunca Itzuzu Plajı, Kayaköy, Pataras Plajı, Kaş, Olympos, Taki Kanyonu ve şimdi de Meke Gölü'ne geldik.Daha sonra masmavi suları ile Acıgöl’ü gezdik. Burada suyun yansıması harikaydı. Soğuk olduğu için yüzemedik ve buna üzüldük. 2,5 haftadır yollardayız ve toplamda 5-6 haftayı Türkiye'de geçirmeyi planlıyoruz. Nisan Ay’ı ortalarına kadar Türkiye’nin eşsiz güzelliklerini gezeceğiz.
Pek çok Alman yalnızca sahildeki plaj tatillerini tercih ediyor, ancak ülkenin sunabileceği çok daha gezilecek yerleri  var, özellikle de Avrupa'da hiç görmediğimiz manzaralar ve doğa harikaları burada. Doğada olmaktan keyif alıyoruz ve kamp alanlarımızı bulduğumuzdan daha temiz bırakmak bizim için önemli; Vardığımız her yerde  daima çöpleri temizleriz.
Türki insanının konukseverliklerini daha önce de duymuştuk, Almanya'da da Türk arkadaşlarımız var. Bu, Türkiye'deki seyahatlerimiz boyunca doğrulandı. El sallayarak veya korna çalarak karşılanıyoruz ve herkes çok açık ve bizimle ilgileniyor. Köpeğimizle seyahat ediyoruz ve birçok insanın köpeklere büyük saygı duyduğunu veya onunla birlikte bir şehirde yürürken bizi izlediğini fark ettik. Ama kendisi çok genç ve arkadaş canlısı, çoğu zaman insanlar bize geliyor ve onu da yanlarında götürmek istiyorlar. Diğer ülkelerden farklı olan şey, kampçılarla seyahat eden gezginlerin burada hala memnuniyetle karşılanmasıdır; bu nedenle, yerel olarak alışveriş yaparak, dışarıda yemek yiyerek ve arkamızda çöp bırakmayarak iyi bir izlenim bırakmak istiyoruz. 
Türk yemeklerini seviyoruz ve bu konuda önceden araştırma yapıp  heyecanlanmıştık. Türk kreplerinden, geleneksel Türk kahvaltısındaki geniş seçeneklere, Pide'den Lahmacun'a kadar her şeyin tadını çıkarıyoruz. 
Meke Gölü'nün harika fotoğraflarını sosyal medyada gördük, gezi bloglarında okuduk ve burada bir gece geçirmeye karar verdik. Olağanüstü doğa olaylarını seviyoruz; sadece deniz kenarında olmak sıkıcı olurdu. Gerçi burada gece -3 santigrat derecede çok soğuktu. Ama gölün susuz olması bizi üzdü” dedi.
Alman çift  Xavi adını verdikleri köpekleri  göl kenarında gezinti yapıp Daha sonra Kapadokya’ya hareket ettiler.( M.Korkusuz )